Manifestari si evenimente locale

 

CALENDARUL PIETELOR, TARGURILOR SI BALCIURILOR CE SE DESFASOARA IN JUDETUL VALCEA - ANUL 2024

DescarcareRamnicu Valcea, petec oltenesc, scaldat de apele Oltului si umbrit de dealurile de pe poalele Carpatilor, ofera turistilor minunate clipe de desfatare nu numai prin frumusetea aderica a locurilor, ci si prin ospitalitatea locuitorilor de pe aceste meleaguri, cu traditiile si sarbatorile care le-au adus faima in intreaga lume.
Calatori prin veacuri, oamenii si-au impletit trairile, prinosul frumusetii sufletului, traditii sau iarba codrului si cu misterioasa lume de dincolo de viata.
Ctitori ai altarului crestin, intr-o vatra crestina, oamenii locului au transmis din generatie in generatie obiceiuri, traditii sau sarbatori, unele dintre acestea pastrandu-se aproape intacte din vremuri imemorabile ca simboluri ale nepieirii de neam si de tara. Nasterea, casatoria sau trecerea in nefiinta isi au rituri bine statorinicite in traditiile si serbarile locului, in doinele, cantecele si jocurile care ofera turistilor adevarate nestemate de inedit si valoare.

restaurant

hoerzu

Programe şi Proiecte Culturale ale Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Vâlcea pe anul 2023

Descarcare